Εισαγωγή στην Παιδιατρική Διατροφή:
“Nutrition Pro in Childhood Feeding”
– Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση –
Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) μέσω του εκπαιδευτικού της κλάδου “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” προσφέρει σε επαγγελματίες υγείας τη δυνατότητα ταχύρρυθμης εκπαίδευσης “Nutrition Professional” (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: N266096) στην παιδιατρική διατροφή.
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
Ο μέγιστος χρόνος παρακολούθησης ανέρχεται στους έξι (6) μήνες.
Ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση της Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης Εισαγωγής στην Παιδιατρική Διατροφή: “Nutrition Pro in Childhood Feeding” εκτιμάται στις 200 ώρες.
Nutrition Pro στην Παιδιατρική Διατροφή – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Στη Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση Εισαγωγής στην Παιδιατρική Διατροφή: Nutrition Pro in Childhood Feeding παρουσιάζονται με επιστημονικά δεδομένα:
- Η κατανόηση των βασικών αρχών που διέπουν την παιδική διατροφή
- Οι ενεργειακές και θρεπτικές απαιτήσεις (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία) ενός παιδιού
- Η διερεύνηση της αιτιολογίας και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας
- Η διατροφή στο σχολείο και ο ρόλος της στην προαγωγή της υγείας των παιδιών
- Διαταραχές λήψης τροφής στα παιδιά
- Ειδικά θέματα διατροφής και υγείας στην παιδική ηλικία
- Παθήσεις γαστρεντερικού στα παιδιά
- Διατροφή για παιδιά αθλητές
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣ
• Διαδικτυακή ασύγχρονη εξ αποστάσεως (e-Learning) εκπαίδευση
Δυνατότητα παρακολούθησης των διαλέξεων οποιαδήποτε στιγμή εσείς επιθυμείτε! ενώ η ανάλυση περιστατικών (εποπτεία) πραγματοποιείται με Live Streaming (Zoom).
ΣΚΟΠΟΣ
Σκοπός του προγράμματος Nutrition Pro in Childhood Feeding είναι η παροχή βασικών γνώσεων αναφορικά με τη σημασία της διατροφής στα παιδιά.
Ως απώτερος στόχος τίθεται η επάρκεια αναφορικά με την διατροφική υποστήριξη των παιδιών και την προαγωγή της δημόσιας υγείας.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ
Η Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση Nutrition Pro in Childhood Feeding περιλαμβάνει τους ακόλουθους τομείς: Θεωρητική κατάρτιση, Live Conference, Ανάλυση Περιστατικών (Εποπτεία).
Αναλυτικά, το επιστημονικό περιεχόμενό του εστιάζεται στις παρακάτω γενικές ενότητες:
1. Βασικές αρχές παιδικής διατροφής
Στόχος της ενότητας είναι η εισαγωγή στην έννοια της παιδικής διατροφής και η καταγραφή των βασικών αρχών από τις οποίες διέπεται.
Αρχικά, αναλύεται ο ρόλος των θρεπτικών συστατικών και προσδιορίζονται οι θρεπτικές απαιτήσεις κατά την παιδική ηλικία.
Στο κυρίως μέρος παρουσιάζονται οι ομάδες τροφίμων, τα τρόφιμα υψηλής διατροφικής αξίας και η εποχικότητά τους.
Τέλος, περιγράφεται η ενδεδειγμένη διατροφή που μπορεί να βελτιώνει τη σχολική επίδοση, η σημασία της ενυδάτωσης και των συμπληρωμάτων διατροφής.
2. Διατροφική Υποστήριξη σε βρέφη
Στόχος της ενότητας είναι η ανάλυση των αρχών της διατροφικής υποστήριξης σε βρέφη και ιδιαίτερα σε εκείνα με χαμηλό βάρος γέννησης.
Αρχικά, αναλύεται ο ορισμός Low birth weight (LWB) Βρεφών, όπως και τα διάφορα ιατρικά προβλήματα που προκύπτουν με διατροφικές επιπτώσεις (υπογλυκαιμία, οξεία αναπνευστική δυσχέρεια, ανοιχτός βοτάλειος πόρος, ίκτερος, νεκρωτική εντεροκολίτιδα).
Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι συστάσεις διατροφής για ενέργεια, υδατάνθρακές, πρωτεΐνες, λίπη και νερό σε LWB νεογνά, όπως και οι εν γένει διατροφικοί στόχοι.
Παράλληλα, αναφέρονται τα υποκατάστατα μητρικού γάλακτος – ειδικά γάλατα για ελλιποβαρή & πρόωρα νεογνά.
Τέλος, καταγράφονται τα οφέλη του θηλασμού και του μητρικού γάλακτος, αλλά και η διαδικασία απογαλακτισμού και εισαγωγής στερεών τροφών.
3. Παιδική διατροφή: Από το σπίτι στο σχολείο
Στόχος της ενότητας είναι η παρουσίαση των διατροφικών κατευθύνσεων που προτείνονται κατά τη διαχρονική εξέλιξη της παιδικής ηλικίας, δηλαδή από τη βρεφική έως την έναρξη της εφηβικής ηλικίας.
Αρχικά, αναλύεται ο ρόλος της διατροφής στα διάφορα στάδια της παιδικής ηλικίας, όπως επίσης και η διατροφή του παιδιού – μαθητή.
Στο κύριο μέρος παρουσιάζεται η σημασία της διατροφικής εκπαίδευσης των γονέων, η σπουδαιότητα της διατροφής στο σχολικό περιβάλλον και τα γεύματα που μπορούν να καταναλώνονται στο σχολείο, στο σχολικό κυλικείο, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία.
Τέλος, περιγράφονται οι κανόνες ασφάλειας τροφίμων που πρέπει να ακολουθεί το σχολικό κυλικείο, καθώς και η σημασία του ρόλου των εκπαιδευτικών ως πρότυπα υγείας για τους μαθητές.
4. Ο ρόλος του σχολείου στην προαγωγή της υγείας του παιδιού
Στόχος της ενότητας είναι η παρουσίαση του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζει ο ρόλος του σχολείου στην προαγωγή της υγείας του παιδιού.
Αρχικά, αναλύονται οι έννοιες της προαγωγής και αγωγής της υγείας.
Στη συνέχεια, παρουσιάζεται ο ρόλος του σχολείου στην ανάπτυξη και την εφαρμογή προγραμμάτων προαγωγής υγείας, όπως και στη διασφάλιση της υγιούς ανάπτυξης των παιδιών.
Τέλος, επισημαίνεται ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην προαγωγή της υγείας και παρατίθενται παραδείγματα ευρωπαϊκών και ελληνικών προγραμμάτων προαγωγής υγείας.
5. Διαταραχές λήψης τροφής στα παιδιά
Στόχος της ενότητας είναι να παρουσιάσει τις διάφορες διαταραχές λήψης τροφής που μπορεί να αντιμετωπίσουν τα παιδιά.
Αρχικά, αναλύεται η έννοια των διαταραχών λήψης τροφής στην παιδική ηλικία όπως και τα είδη των διαταραχών αυτών : ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, διαταραχή αδηφαγίας, πίκα (Αλλοτριοφαγία), διαταραχή μηρυκασμού και η αποφευκτική – περιοριστική διαταραχή πρόσληψης τροφής.
Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα διαγνωστικά κριτήρια των ανωτέρω διαταραχών, τα κύρια χαρακτηριστικά τους και οι επιπλοκές τους. Ακόμη, κατά τις παραπάνω διαδικασίες παρουσιάζονται και δυσκολίες – εμπόδια στη θεραπεία, τα οποία ο ειδικός επαγγελματίας υγείας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψιν κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του.
Έτσι, στην παρούσα ενότητα αναλύονται τα εκάστοτε προβλήματα που σχετίζονται με τη μη ύπαρξη κινήτρων για τα παιδιά, τη χαμηλή συμμόρφωση, με τη στάση της οικογένειας όταν πιστεύει ότι ένα παχύσαρκο παιδί είναι υγιές, με την εύκολη πρόσβαση στο junk food και με τη διαφήμισή του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της τηλεόρασης, με το μη υποστηρικτικό οικογενειακό / φιλικό περιβάλλον, με παλαιότερες αποτυχημένες προσπάθειες υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου διατροφής και με τις γενικότερες διατροφικές συνήθειες / τρόπο ζωής της οικογένειας.
Στο τέλος της ενότητας θα αναφερθούν τρόποι διαχείρισης παιδιών με διατροφικές διαταραχές με βάση το γνωσιακό – συμπεριφορικό μοντέλο (CBT) και θα εξηγηθεί η σημασία του βιοψυχοκοινωνικού μοντέλου προσέγγισης στη διαχείριση παιδιών με διατροφικές διαταραχές.
6. Παιδική διατροφή, παχυσαρκία και ψυχοπαθολογία
Στόχος της ενότητας είναι να αναλύσει το συσχετισμό της παιδικής ψυχοπαθολογίας με την παιδική διατροφή και την παχυσαρκία.
Είναι ευρέως γνωστό ότι τα παιδιά με παχυσαρκία βιώνουν ποικίλα ψυχοκοινωνικά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την ψυχο-συναισθηματική τους κατάσταση και γενικότερα την ποιότητα της ζωής τους. Αυτά τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα έχουν συνδεθεί με παράγοντες πρόκλησης διαταραχών διατροφής στα παιδιά και κατ’ επέκταση με αδυναμία ρύθμισης του σωματικού τους βάρους.
Επομένως, οι ειδικοί επιστήμονες καλό είναι να διευρύνουν την προσέγγισή τους λαμβάνοντας υπόψη και την ψυχο-συναισθηματική κατάσταση των παιδιών με παχυσαρκία, προκειμένου να εξατομικεύουν την παρέμβασή τους ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε παιδιού.
Έτσι, σε αυτή την ενότητα θα παρουσιαστεί η σχέση της κατάθλιψης (έμμεση σύνδεση), του άγχους, και άλλων μορφών παιδικής ψυχοπαθολογίας με τη διατροφή.
Επίσης, θα αναφερθούν οι ψυχοκοινωνικοί παράγοντες (χαμηλή αυτοεκτίμηση, μειωμένες κοινωνικές δεξιότητες, χαμηλή απόδοση στο σχολείο, περιθωριοποίηση – Bulling λεκτικό και σωματικό) που συνδέονται με την παιδική παχυσαρκία.
7. Ειδ. θέματα διατροφής & υγείας στην παιδική ηλικία
Στόχος της ενότητας είναι να παρουσιάσει τα διάφορα νοσήματα της παιδικής ηλικίας που μπορεί να απειλήσουν την υγεία των παιδιών, αλλά και να υποβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους, άμεσα λόγω των διαφόρων συμπτωμάτων και επιπλοκών τους, αλλά και έμμεσα λόγω των απαιτητικών θεραπειών για τη διαχείρισή τους.
Ορισμένα από αυτά είναι: ο σακχαρώδης διαβήτης 1, οι τροφικές αλλεργίες, το αλλεργικό άσθμα, ο αυτισμός, η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, η κυστική ίνωση, η επιληψία και η σιδηροπενική αναιμία.
Για καθένα από αυτά τα νοσήματα θα αναφερθεί η διάγνωση, η παθογένεια, τα συμπτώματα, οι επιπλοκές, η θεραπεία τους και η διατροφική τους αντιμετώπιση, καθώς και ο ρόλος του σχολείου στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την καλύτερη διαχείρισή τους.
8. Διατροφική υποστήριξη σε παιδιά με παθήσεις του γαστρεντερικού
Στόχος της ενότητας είναι να παρουσιάσει τις βασικές αρχές διατροφικής υποστήριξης σε παιδιά με παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος.
Οι διάφορες διαταραχές του γαστρεντερικού είναι συχνές κατά την παιδική ηλικία και μπορούν να υποβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των παιδιών.
Στην κατηγορία αυτή μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται: οξεία και χρόνια διάρροια (κλινική εικόνα, απώλεια θρεπτικών ουσιών, δυσαπορρόφηση και υποθρεψία), αναγωγές – έμετοί, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, η οισοφαγίτιδα, επανυδάτωση – επανασίτιση, οι ΙΦΝΕ (Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου), η κοιλιοκάκη και η δυσκοιλιότητα.
Για όλα τα παραπάνω, η κατανόηση της διατροφικής τους διαχείρισης είναι υψηλής σημασίας στο γνωστικό πεδίο της παιδιατρικής διατροφής.
9. Διάγνωση και αντιμετώπιση διαταραχών συμπεριφοράς στα παιδιά
Στόχος της ενότητας είναι να παρουσιάσει τη μεθοδολογία διάγνωσης και αντιμετώπισης της διαταραγμένης συμπεριφοράς στα παιδιά που μαζί και με άλλους παράγοντες μπορεί να σχετίζεται και με τη διατροφή.
Αρχικά, αναφέρονται συγκεκριμένα διαγνωστικά κριτήρια για τα πιο συνηθισμένα παραδείγματα παιδικής ψυχοπαθολογίας (αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, νοητική διαταραχή, διαταραχές επικοινωνίας, διαταραχή αυτιστικού φάσματος και ΔΕΠΥ).
Στη συνέχεια, θα παρουσιαστούν τα σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν έναν κλινικό ότι ένα παιδί μπορεί να έχει διαταραχές συμπεριφοράς που είναι πιθανό να σχετίζονται με τη διατροφή (ξαφνική/απότομη αύξηση βάρους, μείωση απόδοσης στο σχολείο, δυσαρέσκεια με την εικόνα του σώματος, ιστορικό παχυσαρκίας-κατάθλιψης στην οικογένεια, συχνός αυτοσαρκασμός του παιδιού σχετικά με το βάρος του, αναφορές για Bulling – στιγματισμό στο σχολείο, χαμηλή ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας με αποτέλεσμα το παιδί να αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις δραστηριότητές του, συστηματικά μη υγιεινός τρόπος διατροφής, εξαντλητικές δίαιτες, συναισθηματικό φαγητό, φαγητό από αντίδραση σε ένα δυσάρεστο ή ευχάριστο γεγονός).
Επίσης, θα διευκρινιστεί τι πρέπει να κάνει ο ειδικός εάν καταλάβει ότι ψυχολογικοί παράγοντες μπορεί να δυσχεραίνουν τη ρύθμιση του βάρους στα παιδιά.
Προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της διαταραγμένης διατροφικής συμπεριφοράς των παιδιών παρουσιάζεται η χρήση τεχνικών γνωσιακής – συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας (CBT) όπως: θέσπιση στόχων, ημερολόγιο, επιβράβευση, επίλυση καθημερινών πρακτικών προβλημάτων και η μεταβολή – επαναπροσδιορισμός των πεποιθήσεων.
10. Διατροφή για παιδιά αθλητές
Στόχος της ενότητας είναι να παρουσιάσει τις βασικές αρχές που διέπουν τις διατροφικές κατευθύνσεις για παιδιά αθλητές.
Αρχικά, θα παρουσιαστούν οι μηχανισμοί παραγωγής ενέργειας, οι πηγές παραγωγής μυϊκής ενέργειας, τα τρία κυρίαρχα συστήματα παραγωγής ενέργειας και τα βασικά χαρακτηριστικά συστημάτων παραγωγής ενέργειας.
Στη συνέχεια, θα καταγραφούν οι διεθνείς συστάσεις για την κατανάλωση υδατανθράκων, λιπών και πρωτεϊνών, αλλά και οι διεθνείς συστάσεις για την κατανάλωση υγρών, πριν, κατά τη διάρκεια, και μετά το τέλος της άσκησης.
Τέλος, θα αναλυθούν οι ειδικές διατροφικές απαιτήσεις για ένα παιδί – αθλητή υψηλού επιπέδου.
11. Ανάλυση περιστατικών (Εποπτεία)
Η ανάλυση περιστατικών (εποπτεία) αποτελεί το τελικά στάδιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας κατά τη διάρκεια της Ταχύρρυθμης Εκπαίδευσης στην Παιδιατρική Διατροφή “Nutrition Pro in Childhood Feeding”.
Οι ειδικευόμενοι φέρνουν για εποπτεία υλικό από τον επαγγελματικό τους χώρο. Είναι υπεύθυνοι για την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας της Διαιτολογικής Μονάδας κατά την παρουσίαση του υλικού αυτού.
Η ανάλυση των περιστατικών πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον επιστημονικό υπεύθυνο πρακτικής άσκησης και μπορεί να γίνει και διαδικτυακά. Στη ζωντανή εποπτεία, υπάρχουν σχόλια ανατροφοδότησης από τον εκπαιδευτή αλλά και από το σύνολο της εκπαιδευτικής τους ομάδας.
Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα ατομικής εποπτείας σε μη εξειδικευμένους κλινικούς που έχουν κληθεί να ανταποκριθούν στις ανάγκες ενός παιδικού περιστατικού διαταραχών διατροφής.
Η ατομική εποπτεία τέλος, απευθύνεται και σε έμπειρους κλινικούς επαγγελματίες υγείας που θέλουν να αναπτύξουν περεταίρω συγκεκριμένες κλινικές δεξιότητες ή να έχουν την ευκαιρία συζήτησης των δύσκολων περιστατικών τους με έναν εξειδικευμένο και έμπειρο κλινικό.
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ
Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου “Nutrition Professional in Childhood Feeding“.
Στους αποφοίτους του Εκπαιδευτικού Προγράμματος χορηγείται Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης.
Ο τίτλος “Nutrition Professional” ΔΕΝ αποτελεί Ακαδημαϊκό Τίτλο, ούτε σχετίζεται με την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος διατροφολόγου ή οιασδήποτε μορφής συναφών επαγγελματικών δικαιωμάτων, αλλά ένα σημαντικό ενισχυτικό του βιογραφικού σημειώματος.
ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ : 890 ευρω
Συνδύασε το με εφάπαξ πληρωμή και κέρδισε επιπλέον Έκπτωση 10%
Δείτε την Εκπτωτική Πολιτική ΕΔΩ!
Περιορισμένος αριθμός θέσεων!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ PLUS (Συνεργαζόμενος φορέας ΕΚΠΑ)
Επιπλέον:
- 10 Θεωρητικές θεματικές ενότητες
- Πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ
- 4 μονάδες ECTS
Στην περίπτωση κατά την οποία ο Εκπαιδευόμενος επιλέξει τη συγκεκριμένη δυνατότητα και πραγματοποιήσει την εγγραφή του στο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης “PLUS” εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, δικαιούται και την ταυτόχρονη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στρατηγικές Πρόληψης & Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας», το οποίο προσφέρει επιπλέον 10 Θεωρητικές θεματικές ενότητες και οδηγεί σε απονομή πιστοποιητικού εξειδικευμένης επιμόρφωσης από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και από Europass συμπλήρωμα πιστοποιητικού όπου αναγράφονται οι τίτλοι και τα μαθησιακά αποτελέσματα των επιμέρους θεματικών ενοτήτων του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, καθώς και οι βαθμοί ECVET, οι οποίοι αποτυπώνουν σε μετρήσιμη μορφή τα μαθησιακά αποτελέσματα, δηλαδή τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που αποκτά ένας εκπαιδευόμενος από ένα πρόγραμμα. Στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αντιστοιχούν 4 μονάδες ECTS.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ ΤΗΝ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Nutrition Pro in Childhood Feeding
Το Nutrition Pro in Childhood Feeding της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES είναι το μοναδικό στην Ελλάδα ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης και Εισαγωγής στην Παιδιατρική Διατροφή.
Πραγματεύεται το εκπαιδευτικό αντικείμενο της εισαγωγής στην Παιδιατρική Διατροφική επιστήμη με τη μορφή βραχύβιας επιμόρφωσης, η οποία συνδυάζεται ταυτόχρονα με ειδικά πλεονεκτήματα.
Έτσι, εκτός από τη θεωρητική κατάρτιση υψηλών επιστημονικών προδιαγραφών, προσφέρει τη δυνατότητα πραγματοποίησης Live Conference, δηλαδή Σύγχρονης εξ’ αποστάσεως συζήτησης ερωτήσεων, όπως και της Ανάλυσης πραγματικών περιστατικών με τη μορφή Εποπτείας.
Ειδικά πλεονεκτήματα:
- Μοναδική Ταχύρρυθμη εκπαίδευση στην Ελλάδα στο αντικείμενο της Παιδιατρικής Διατροφής
- Live Conference – Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως συζήτηση ερωτήσεων
- Σύγχρονη εξ’ αποστάσεως ανάλυση περιστατικών (Εποπτεία)
- Προοπτικές συνεργασίας με την Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία
*Επικοινωνήστε μαζί μας στο studies@elde.gr ή στο 2102520977 για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πληροφορία!
Σημείωση: Η Ταχύρρυθμη Εκπαίδευση Εισαγωγής στην Παιδιατρική Διατροφή Nutrition Pro in Childhood Feeding, είναι βασισμένη στο αντίστοιχο μονοετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης της ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES “Master Nutritionist in Pediatric Nutrition”.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ
Επιστημονικός και Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος:
• Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Συντονίστρια:
• Γεωργία Καπώλη MSc, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Διδάσκοντες:
- Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
- Δρ. Ελένη Τσάτσα Παιδίατρος
- Γεωργία Καπώλη MSc, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
- Μαντώ Αγουρίδου MSc, Κλινική Ψυχολόγος
- Καθηγητής Φυσικής Αγωγής
O Δρ. Δημήτρης Γρηγορακης είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος PhD, αριστούχος πτυχιούχος και Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.
Η Ελένη Τσάτσα είναι Παιδίατρος, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε την ειδίκευση της Παιδιατρικής.
Η Γεωργία Καπώλη είναι πτυχιούχος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Κλινικής Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Roehampton of Surrey του Λονδίνου.