Δρ. Αικατερίνη Σκενδέρη

dr katerina skenderi

Δρ. Αικατερίνη Σκενδέρη

Βιοχημικός-Διατροφολόγος

  • Πτυχιούχος του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Jussieu (Paris VII)
  • MSc Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης “Διατροφή και Άσκηση” Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
  • Διδακτορικό Δίπλωμα, Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Διδάκτωρ Κλινικής Βιοχημείας – Διατροφολογίας
  • Μέλος Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - Δρ. Αικατερίνη Σκενδέρη

Η Αικατερίνη Σκενδέρη είναι Βιοχημικός-Διατροφολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Jussieu (Paris VII), (1983), από το οποίο και απέκτησε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (1985). 

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος, το οποίο απέκτησε το 1998 από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Επίσης απέκτησε και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης το 2016 από το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Η διδακτορική της διατριβή είχε τίτλο: «Η χημική τροποποίηση της L–ασπαραγινάσης με εστέρες ισοθειοκυανικού οξέος και η μελέτη της αντιγονικότητας του τροποποιημένου ενζύμου»

Εργάζεται στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής από το 2000 ως Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ) και διδάσκει «Διατροφή και Μεταβολισμό Μακροσυστατικών και Μικροσυστατικών» καθώς και «Διαταραχές Ρύθμισης Ενέργειας και Μεταβολισμού» σε προπτυχιακό επίπεδο. 

Επίσης συμμετέχει σταθερά ως προσκεκλημένη εισηγήτρια σε μαθήματα μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών, όπως «Ειδικά Θέματα Μεταβολισμού της Διατροφής», «Εργοβιοχημεία και Μεταβολισμός» και «Αθλητική Διατροφή».

Υποστηρίζει, επίσης, τη διεξαγωγή της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητριών/των του Τμήματος και είναι αναπληρώτρια Τμηματική Υπεύθυνη του Προγράμματος ERASMUS

Έχει 45 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές και περισσότερες από 60 παρουσιάσεις και ομιλίες σε επιστημονικά συνέδρια. 

Τέλος είναι Κριτής σε επιστημονικά περιοδικά όπως στα: The Chinese Journal of Physiology, European Journal of Applied Physiology, Food and Chemical Toxicology, Molecules, και Nutrition. 

Είναι μέλος σε Επιστημονικές εταιρείες όπως: American College of Sports Medicine, Ελληνική Εταιρεία Ελευθέρων Ριζών και οξειδωτικού στρες, Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Χημείας και Κλινικής Βιοχημείας (Member of International Federation of Clinical Chemistry and Laboratory Medicine) και ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας και Αθηροσκλήρωσης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

E-mail: aik.skenderi@gmail.com

Κάνε άμεσα εγγραφή και επωφελήσου με:
This is default text for notification bar